Vill du blogga om ditt husbygge?

Om du är intresserad av att ha en egen blogg i vår bloggportal, kontakta oss!

blogg@myresjohus.se

Båstad

Kontrollbesiktning

Kommentera

Nu har vi haft kontrollbesiktning med vår hantverkare och besiktningsmannen. Tyvärr så kunde inte vår byggledare delta och kommer inte vis slutbesiktning heller. Lite synd för man ville ju prata med honom om allt som vi var tvungna att ta hand om.

Det var alla sovrum besiktningsmannen gick igenom – utan anmörkning förutom kontor pga. att VVS håller på där med skåpet. Båda badrum var OK det var bara en fog som skulle bättras. Allrum och vinden var utan problem med. Köket/hallen/vardagsrummet och tvättstugan kommer att besiktas vid slutbesiktning då dem inte var klara än. Det fattas klinkers i hallen, några lister, installera vitvaror och sådana saker. Men det ska killarna hinna.

Enda problemet som uppstod var pannan i tvättstugan. Någon har gjort fel (förmodligen) och rör var dragna lite tajt så när plattsättaren har gjort en liten klack runt om så får inte pannan plats – den är alltså tight intill väggen och en bit av klinkers på väggen tog de bort för att trånga in den. Såklart helt fel så det blev en anmärkning på den och vi har två val – antingen försöka få bort lite av klacken och böja röret (inte så sugen på denna lösning då det känns som att man kan skada röret) eller flytta ut pannan en bit (vi har ungefär 15cm plats framför den och det behövs flyta kanske 11 cm)… Nu vet inte jag vems fel det var och det ska jag egentligen inte ens bry mig om men det känns lite så där att det ska vara så och vi måste antingen förlora plats i tvättstugan eller förstöra rör. Vår KA var lite bekymrad över att det kommer bli bra så man är lite nervös och själv tycker jag man skulle inte ens försöka trycka in den och slå bort någon klinker där. Hitta på lösningar är jag ingen fan av. Så vi hoppas de löser allt på snyggt och säkert sätt.

Slutsamråd har vi nästa tisdag och på onsdag morgon är det slutbesiktning. Längtar efter hela husbygget är klart, är nu ganska trött på det kan jag säga för det här är inte totalentreprenad som jag läst om. Inget illa menat – huset är fantastiskt fint och vi ser att vi kommer att trivas osv. men servisnivån från Myresjöhus var för lågt för att vara en av de bästa på marknaden som dom presenterar sig.

1_orig 8_orig 9_orig 10_orig 14_orig 15_orig 19_orig 20_orig 24_orig

 

Kommentarer

 • Avatar

  Svara

  08 november Kristin säger:

  Vad är det ni är missnöjda med gällande servicen? Känns lite konstigt att byggledaren inte är med på besiktningarna.

  • Avatar

   Svara

   08 november Villa Olsson säger:

   Det är nog mycket som vi är missnöja med Men det sammanfattar vi när vi är klara.. man kan säga det är verkligen ingen kommunikation från Myresjöhus sida, vi får jaga folk för att få svar, massor med fel vid leveranser, felbeställda grejer, saker som är helt fel utförda… det har varit struligt från sekunden vi skrev på tills nu…

   Ja det var tråkigt vi ville verkligen prata med honom. Vi fick en trevlig ersättare men det känns inte rätt då det inte är en person vi har pratat med under byggtiden.

 • Avatar

  Svara

  08 november Kristin säger:

  Så tråkigt att ni fått en sån upplevelse. Vi ska ju precis påbörja vårt bygge nu, huset kommer 3 januari. Men kan tänka mig att allt beror på vilka personer man har med att göra, är hittills väldigt nöjd med kontakten med vår säljare och byggledare. Något strul på vägen räknar vi väl med, känns för bra för att vara sant om allt skulle klaffa utan problem.

  • Avatar

   Svara

   08 november Villa Olsson säger:

   Så är det nog.. vi kan iaf inte klaga på killar sol jobbar där… förutom några slarvgrejer följer de allt och frågar… men man får vara med helt enkelt och inte bara lita på att allt kommer att funka. Men det är verkligen synd att man måste tjata på folk.. vi är kanske ”för noga” men samtidigt så tycker jag att vi har rätt till det eftersom det kostar så himla mycket pengar!

   Lycka till på eran resa! Vi hade verkligen otur jag tror inte att det kommer bli likadant för er:-)

 • Avatar

  Svara

  12 november Monica Larsson säger:

  Återigen måste jag verkligen beklaga hur er husresa har varit. Kan inte fatta hur ni kan ha en sån otur. Vår byggentreprenörer har blivit en vän för livet och alla hantverkare kunde inte ha varit bättre. Vi älskar vår Lilla herrgård och minns vår husresa som en av de trevligaste händelser som vi varit med om.
  Hoppas med hela mitt hjärta att allt slutar till det bästa för er.

  Många kramar från Monica

  • Avatar

   Svara

   13 november Villa Olsson säger:

   Hej! Tack, ja det har varit lite strulig kan man säga.. nu är i alla fall värmepumpen på plats – inte helt rätt men det får vi leva med – men jag kan inte förstå att det ens kan hända.. så tråkigt med allt. Huset är ju jättefint och vi närmar oss slutet (slutbesiktning har vi på onsdag) men jag vill gärna prata med Myresjöhus efter vi har flyttat in så att andra kanske kan ha det lite lugnare. Nu får vi bara hoppas på att allt är rätt på onsdag så kan vi börja på nytt:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*