Vill du blogga om ditt husbygge?

Om du är intresserad av att ha en egen blogg i vår bloggportal, kontakta oss!

blogg@myresjohus.se

Smart 150

6 Veckor Kvar – Nu går det fort!

Kommentera

Hej!

Igår var vi till huset och det har hänt så himla mycket på väldigt kort tid. Kök, garderober, dörrfoder, dörrar och dörrhandtag har börjat komma på plats. Barnens sovrum har blivit målade och allrummet har fått färg. Parketten har kommit upp på övervåningen och nu känns det som att det går väldigt fort. Det är en speciell känsla när alla ens val man gjorde för flera flera månader sedan börjar bli verklighet.

Våra stora fönster (17×13) har gett oss en del bekymmer när det gäller mörkläggningen i  sovrummen. Vi vill ha 100 % mörkläggning och vi är inte förtjusta i rullgardiner (tack vare våra nuvarande). För att få inspiration så åkte vi runt till flera butiker. Vi kollade bland annat på Elitfönsters egna plissegardiner med skenor på sidorna. Längst ner fanns en 2 mm öppning så där skulle det ju inte direkt vara 100 % mörkläggning.. Men vi hittade rammonterade plisseer som vi tror kommer bli helt perfekt. Det är ett svenskt företag – Riviera som ligger i Partille. En stor sten lyfte från våra axlar att det äntligen ordnade sig och att vi nu kan gå vidare till nästa dilemma.. :)

Plattan är fortfarande fuktig över 85 % vilket innebär att de ännu inte kan börja med våtutrymmena på nedervåningen. Det har varit en väldigt varm sommar och lika varmt inne som ute – vilket inte varit gynnsamt för plattan att torka. Så nu håller vi tummarna för att plattan torkar så det inte försenar bygget. Byggledaren sa att de ligger bra till tidsmässigt vilket känns skönt.

 

14303718_1044347409012215_1027526711_o

Halvkarusellen var inte så liten som jag hade föreställt mig :) I hörnen får man komma på någon smart lösning så att man även kan utnyttja utrymmet där.

14233704_1044347925678830_1392631480_o

14315669_1044347975678825_281419048_o

14285445_1044347969012159_671883549_o

Kommentarer

 • Avatar

  Svara

  11 september Annelie säger:

  Härliga färger till barnens rum! Praktiskt med snurra i skåpet! :) Hoppas verkligen att ni får flytta in i tid! Superfint blir det! :)

 • Avatar

  Svara

  19 september Leif säger:

  Hej på er ! Det är roligt att se att husdrömmen börjar gå i uppfyllelse !Tycker att allt verkar väldigt bra !!! Kommer och inspekterar då jag flyttat hem igen.

 • Avatar

  Svara

  07 mars Meri säger:

  Hej familjen wahlquist! Och blivande granne😊 grattis till eran hus. Vi är grannen som just nu bygger huset på den sista tomten bredvid gula huset. blir färdig väcka 36-37 längtar😉 ni har fått så finna färger i barnens sovrum och fasaden är super bra 🖒undrar om du trivs i området? Finns det barn? Själv har jag tre barn 5år 3år och baby 5 månader. Vi ska träffa bygglädaren på tomten för första gång , vad är det man går igenom vad ska man tänka på? Hälsningar meri

  • Avatar

   Svara

   12 mars Villa Wahlquist säger:

   Hej Meri och välkommen hit :)

   Vi har en pojke som är 4 år och en flicka som är 1,5 år och det finns mycket barn i området. Tack så mycket, vi är så nöjda med färgerna. Men om vi fått ändra något så hade vi sett till så att målaren inte valt matt färg för precis ALLT syns! :/
   Vad jag kommer ihåg så gick man igenom alla val man gjort och efter det mötet så kommer alla ändringar att kosta 10 % extra. Det kan vara bra att veta vad man vill ha för annars kan det bli dyrt. Hör av er om ni undrar något :)
   Hälsningar Sofia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*