Vill du blogga om ditt husbygge?

Om du är intresserad av att ha en egen blogg i vår bloggportal, kontakta oss!

blogg@myresjohus.se

Uppåkra

Takfönster från Velux

Kommentera

Jag har skrivit innan att jag skulle skriva mer om våra takfönster, jag har fått en hel del frågor på vad det är vi har. Så nu tänkte jag skriva lite om det. För oss var det en självklarhet att vi ville ha Velux takfönster i vårt hus, de är ledande i branschen och man vet att det är riktigt bra produkter. Sen ville vi även ha det lilla extra och det visste vi att de kan leverera.

När man kommer upp på vår ovanvåning så blir det första man ser våra stora underbara takfönster. Vi kommer att spendera mycket tid där uppe och då vill vi kunna njuta av vår utsikt över de skånska vyerna. De vi valde heter Kombitak Trio, där har vi två pivåhängda som är elektriska och ett topphängt som är manuellt. Stora och härliga som ger riktigt mycket ljusinsläpp!

För er som tänker att det kommer att bli väldigt varmt där uppe, så har Velux självklart perfekta solskydd och markiser. Även dessa finns att få elektriska, solcellsdrivna och manuella. Här finns deras utbud.

Jag längtar verkligen tills vi kommer att sitta där uppe och bara njuta! Fantastiskt!

 

Takfönster

Här ser ni även vårt målade hus! Visst blev det riktigt bra! Takfönster

 

Vi valde även att sätta in ett takfönster i vårt badrum, ett GGU MK06, vi kommer att ha ett badkar där och ligga i badkaret med ett glas bubbel i handen och titta upp på himlen och drömma sig bort, JAG LÄNGTAR!

 

På vår framsida, ovanför entrén, har vi satt in ett Duo GGU SK08. Tyvärr har jag inte någon bra bild på det men här kan ni se lite i alla fall. (Det var innan huset blev målat).

Framsida Uppåkra

Ett av fönstren är elektriskt. En av anledningarna till att vi valde elektriska fönster var bland annat att man snabbt och lätt kan vädra med fjärrkontrollen som tillkommer (det går även att styra med sin smartphone). Sen kan man inte ”bara” göra det, man kan ställa in via fjärrkontrollen olika program. Man kan till exempel ställa in att fönstren öppnas i lagom tid innan man kommer hem så att huset är vädrat och man har fått in frisk luft, ställa in att solskydden automatiskt går ner när det är soligt och vi behöver inte oroa oss för att vi skulle gå hemifrån och råkat lämna ett fönster öppet och det börjar att regna, det fixar fönstren själva och stängs! I lööööve it! Kolla här, Velux Integra, om ni vill se fler funktioner.

 

Vi kommer att sätta in fler takfönster, det finns det ingen tvekan om. Barnen måste ju också ha i sina rum och vi i vårt sovrum. Det gör ju att det blir så mycket ljusare och fräschare.

En rolig funktion är att man kan ställa in när man vill att det ska bli ljust i rummet och kanske även få in lite frisk luft. Nu har vi ju två små barn som väldigt gärna väcker oss och som inte riktigt bryr som om det är ljust ute eller ej 😉 (tyvärr kan man inte programmera in någon tid på dem haha) men tänk ändå att få vakna i lugn och ro och att det sakta sakta blir ljust i sovrummet. Ja vi får sätta in ett takfönster i vårt sovrum ganska snabbt, eller varför inte ett Velux Cabrio takterass eller takbalkong! Tänk att sitta ute på sin terass eller balkong innan man ska lägga sig och ta en kopp te eller glas vin och titta på solnedgången. Ja man ska ha visioner :).

 

TakterassBild från Velux.
 combination 5 1280x458Bild från Velux.

Kommentarer

 • Avatar

  Svara

  23 mars Ingrid säger:

  Jag sitter gärna och tittar ut genom era takfönster, med ett glas vin i handen. Det ser jättebra ut.

 • Avatar

  Svara

  24 mars Yvette Soluppgången säger:

  Roligt att följa er husbygge. Blir super bra och roligt att ni har kommit så långt. Jobba på och njut under resans gång också. Fiffigt med alla dessa takfönster och alla finesser som finns till :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*