Vill du blogga om ditt husbygge?

Om du är intresserad av att ha en egen blogg i vår bloggportal, kontakta oss!

blogg@myresjohus.se

Stjärnvik

Tomten välkomnar grävmaskinerna

Grundarbetet på tomten

Till alla er som precis skall börja planera ert hus, kanske hittat tomten, kanske skrivit kontrakt med Myresjöhus eller bara börjat drömma. Här kommer den bittra sanningen – Det är en ofantligt lång väntan från ”bord till jord”.

Grävmaskinerna är på plats

Men nu äntligen har det börjat hända saker på tomten. Tidigare har denna blogg varit vilande eftersom det enda jag kunde skriva var – ”ja idag har vi också väntat och drömt”. Blir en aning enkelspårigt.

I måndags rullade äntligen maskinerna in på tomten började med att schakta bort matjorden. Här kommer fyllas på med fyllnadsmassa, vår tur är att vi hade många ton grus till förfogande, efter nedgrävning av stubbarna. Eftersom vår tomt sluttar mycket från vägen och halvvägs in på tomten (mitt i huset), så beslutade vi (med kommunens godkännande) att höja huset ytterligare 25 cm. Detta kommer göra att framsidan blir snyggare samt enklare att inreda med infart och ingång. Åker på en extrakostnad på ca 100.000, men grunden måste bli bra.

”Att vara i ett paradis”

Grävmaskinisterna är mycket överraskade hur grannsamverkan är här i Djupekås. Alla hälsar och tycker det är spännande, något som är mycket positivt är att vi bygger ett permanentboende och inget sommarhus. Vi har varit mycket öppna och gett information över vad som sker på tomten, detta uppskattas mycket av grannarna. Det är inte bara grannarna som gör Djupekås till ett paradis, utan platsen – närheten till havet!

Nu kör vi

I fortsättningen kommer denna blogg vara mer uppdaterad. För nu är den eviga väntan över – äntligen börjar det hända saker! 28 dagar kvar till husleverans. (Och 17 dagar kvar till vårt bröllop.)