Vill du blogga om ditt husbygge?

Om du är intresserad av att ha en egen blogg i vår bloggportal, kontakta oss!

blogg@myresjohus.se

Stjärnvik

Den långa väntan på huset är över

Dag 1

Efter månader av väntan och iver står huset äntligen på plats! Då vår väg är väldigt snäv fick de börja med en omlastning i småbåtshamnen, vilket gick finfint. Starten på bygget började klockan 0715, redan klockan 0730 stod första väggen på plats. Klockan 0900 hade vi fått vår undervåning klar. Kvar fanns carporten och bjälklaget, men äntligen kunde vi se konjunkturerna av vårt hus. Enligt tradition bjöd Myresjöhus på smörgåstårta, första måltiden inne i huset, vilken känsla.

Vi hängde kvar till tidiga eftermiddagen, för att sedan komma tillbaka tillsammans med min mamma. När vi kom tillbaka hade carporten monterats upp och det sista på bjälklaget höll på att läggas.

 

 Dag 2

Andra dagen fick jag åka ner själv till huset, då Carl var tvungen att jobba. När jag kom ner hade nästan hälften av övervåningen monterats upp. Jag kände att hela känsla att se detta hus som vi planerat, längtat efter och drömt om stod framför mina ögon. Det blev precis så som vi ville ha det!

När andra våningen satt på plats var det dags för den obligatoriska ”frullen” (mina snickare är från Åhus), jag blev bjuden på en kopp kaffe inne i deras ”kaffestuga” eller ja en husvagn av märket Polar, daterad före murens fall. här fick jag stifta bekantskap med mina snickare på en annan nivå. Detta tycker jag är väldigt viktigt, då jag skall anförtro dessa män med att förverkliga vår familjs dröm. De är mycket trevliga, och ger det där ”snälla/busiga-gubben” intrycket. Ser fram emot de närmaste 6 månaderna vi skall dela med varandra.

På eftermiddagen åkte vi tillsammans ner till huset, Carl var spänd på hur det skulle se ut med en övervåning. Väl framme vid huset möts vi av en storslagen syn – vårt hus med full övervåning och samtliga takstolar på plats. Ett pampigare hus får man leta efter! Vi gick ut på ängen framför huset och tog oss en titt, lugnet hade lagt sig över viken. Det enda vi hörde var sjöfåglarna och en hammares slag. En magiskt stund

.